Üdvözöljük a TIR interaktív természetvédelmi térképén!

A Természetvédelmi Információs Rendszer a nemzeti parkok új ablak, kormányhivatalok környezetvédelmi és természetvédelmi főosztályainak ("zöldhatóság") új ablak munkáját segíti egy országos kiterjedésű adatbázis és speciálisan a szakma követelményeinek megfelelően kifejlesztett térinformatikai (GIS) alkalmazás segítségével. A természetvédelmi szakma informatikai igényeinek magas színvonalú kiszolgálása mellett a rendszer fontos funkciója a lakosság tájékoztatása a védett természeti területekről, természetvédelmi tudnivalókról.

A Természetvédelmi Információs Rendszer jelenleg fejlesztés alatt áll, adatokkal való feltöltése még nem fejeződött be. Ezért a jelen térképoldal egyfajta bemutatkozó-verzióként működik, melynek segítségével képet alkothat, hogy milyen tematikus rétegekre számíthat a TIR elkészültét követően, amikor is a modul már a hivatalos adatokat jeleníti meg.

A TIR Közönségszolgálati Modul interaktív térképén elsősorban az ökoturizmussal kapcsolatos tudnivalók, rekreációs tevékenységek, kirándulások tervezését segítő információk láthatók. A térképoldal segítségével megtudhatja például, hogy lakóhelye közelében hol van valamilyen országos jelentőségű védett természeti érték vagy terület, tanösvény, nemzeti parki bemutatóhely. Ezenkívül, ha valahol környezetszennyezést, természetkárosítást észlel, az adott területen illetékes nemzeti park igazgatóság ill. "zöldhatóság" elérhetőségeit is megtalálja.

Letölthető a Natura 2000 fedvény kml formátumban /frissítve: 2012.07.27, 2017-ben is aktuális!/

A térkép megnyitása... Használati útmutató

Kérjük, hogy javaslataikkal, észrevételeikkel segítsék munkánkat, hogy minél inkább
ki tudjuk szolgálni az Önök igényeit! Az oldallal, térképekkel kapcsolatos hozzászólásaikat,
kérdéseiket a tirwebokir.hu címen várjuk.

Locations of visitors to this page
 

Javasolt felbontás: 1024x768 | Tesztelve: IE7-11, Firefox 1-50.x, GChrome 5x.x | Utolsó frissítés: 2017.01.13. |
Javascript és popup-ok engedélyezése ajánlott! |© KvVM 2007 | Látogatók száma 2007.08.01-től: web counter
A projektet az
Európai Unió
finanszírozta